Starostlivosť o detskú pokožku počas leta

V letnom období je pokožka detí viac namáhaná. Nanášame na ňu ochranné opaľovacie krémy s vysokým SPF. Chodíme na kúpaliská, kde deti trávia veľa času v bazénoch, v ktorých sa ich pokožka stretáva opäť s väčším množstvom chémie. 

Deti sa v horúcom počasí nadmerne potia. Toto všetko môže spôsobiť podráždenie ich citlivej pokožky, ktoré sa prejavuje začervenaním, svrbením, drobnými vyrážkami a zapareninami. 

Odporúčame: Kliešte opäť úradujú: Videonávod na výrobu prírodného repelentu pre deti

Počas letných mesiacov je preto potrebné dbať na zvýšenú starostlivosť o detskú pokožku. Nevynechávajte pravidelné sprchovanie, aby ste po celom dni zmyli z pokožky nečistoty, dráždivý pot či zvyšky morskej alebo bazénovej vody.

Stačí použiť čistú vodu alebo veľmi jemné čistiace produkty určené pre citlivú detskú pokožku. Po sprchovaní odporúčame pokožku len jemne osušiť. Na ešte mierne vlhkú pokožku natrite výživný detský olej. Takto zabezpečíte, že vlhkosť sa olejom pekne uzavrie a pokožka ostane nielen vyživená, ale aj hydratovaná a na dotyk príjemne vláčna.

Vo všeobecnosti platí pravidlo, že telové oleje sa nenanášajú na suchú pokožku, pretože ju majú tendenciu vysušovať, pokožka má byť vždy mierne vlhká.

Detský olej je veľmi univerzálnym a funkčným produktom v starostlivosti o detskú pokožku. Je výživnejší ako krém, ľahšie sa nanáša a vytvorí jemný film, ktorý chráni pokožku pred začervenaním, mikróbmi a inými nepriaznivými vplyvmi vonkajšieho prostredia.

Azulén a zásyp ako jednotka na trhu!

Už celé desaťročia používajú mamičky rokmi overený detský olejček s azulénom Aviril. Azulén je výťažok z harmančeka, ktorý má charakteristickú modrú farbu a vynikajúce protizápalové a upokojujúce vlastnosti.

Aviril detský olejček môžete používať pre detičky už od narodenia, aj pre staršie deti, aj na tehotenské bruško, je vhodný na každodenné použitie aj po opaľovaní po dni strávenom na slniečku pri mori či bazéne. Jeho príjemná vôňa je synonymom vôni malého bábätka a detstva asi pre každú z nás.

Neprehliadni: Ubolené nohy po náročnom dni? Máme pre vás riešenie

Aviril

Zdroj: Alpa

Detská kozmetika značky AVIRIL obsahuje aj veľmi účinný klasický zásyp a krém proti zapareninám rovnako s obsahom výťažku z harmančeka, zinku a D-panthenolu. 

Pokiaľ počas leta trpí vaše dieťatko na zapareniny, odporúčame použiť niektorý z týchto dvoch produktov. Zásyp a krém sa naopak používajú na umytú a dobre usušenú pokožku, priamo na podráždené a zaparené miesta. Ich efekt je veľmi spoľahlivý.

Zásyp odporúčame na silnejšie zapareniny, ktoré sa opakujú. Zásyp má vynikajúcu schopnosť pohlcovať vlhkosť a jeho zloženie pokožku naviac ošetruje a regeneruje. Aviril krém proti zapareninám je vhodný na každodenné použitie, pri malých bábätkách ho môžete natierať na ritku aj pri každom prebaľovaní.

Želáme vám pohodové leto plné krásnych zážitkov bez akýchkoľvek kožných komplikácií vašich malých ratolestí.

Viac info o produktoch značky AVIRIL a ALPA nájdete na www.alpa.sk

 

0 komentárov
autor komentu

Vaše meno:

Z NÁŠHO YOUTUBE