Je nutné používať opaľovacie prípravky aj mimo letnej sezóny? Takáto je pravda!

opaľovacie prípravky

Opaľovacie prípravky sú často spájané so slnečnými dňami letnej sezóny, kedy je slnko najsilnejšie a naša pokožka potrebuje dodatočnú ochranu pred škodlivými ultrafialovými lúčmi. Mnohí z nás ich preto využívajú predovšetkým počas dovoleniek, výletov na pláž či pobytu vonku, keď je slnečné žiarenie očividne intenzívnejšie. Avšak, otázka znie: Je táto ochrana potrebná len v lete?

Zima či oblačné dni nám často vytvárajú ilúziu, že slnečné žiarenie nie je také nebezpečné. Mnohí si myslia, že v čase, keď je slnko menej viditeľné alebo keď teploty klesajú, už nie je potrebné používať ochranné krémy. Tento dojem však nemusí vždy zodpovedať realite a ochrana pred slnkom môže mať dôležitú úlohu počas celého roka, bez ohľadu na sezónu.

Používanie opaľovacích prípravkov sa teda neobmedzuje iba na teplé letné mesiace. Ako a kedy by sme mali dbať na ochranu pokožky, aj keď slnko nemusí byť na prvý pohľad také intenzívne?

Sú opaľovacie prípravky iba záležitosťou leta?

Opaľovacie prípravky sú často vnímané ako produkt nevyhnutný len počas leta, keď je slnečné žiarenie najintenzívnejšie. V lete je totiž UV index vyšší a riziko spálenia pokožky je zreteľné, čo nás vedie k tomu, aby sme si chránili kožu pred škodlivými účinkami ultrafialového žiarenia.

Avšak, ochrana pokožky pred UV lúčmi by nemala byť sezónnou záležitosťou. Aj počas jesenných a zimných mesiacov, v oblačných dňoch či dokonca v interiéroch, kde môžu škodlivé lúče prenikať cez okná, môže byť naša pokožka vystavená tomuto neviditeľnému riziku. Preto je otázka, či by sme mali venovať pozornosť ochrane pred slnkom celoročne, dôležitejšia, než si mnohí uvedomujú.

Odporúčame: VIDEO: Marionetové vrásky – účinné cviky a masážne techniky

opaľovacie prípravky od Bioderma
Bioderma

Celoročná ochrana kože na odhalených častiach tela

Aj mimo letných mesiacov je naša pokožka vystavená slnečnému žiareniu viac, než by sme si mysleli. Typickým príkladom sú zimné športy, ako je lyžovanie, ale aj vysokohorské túry. Sneh má schopnosť odrážať slnečné lúče, čím sa ich intenzita znásobuje, a to aj v chladnejších podmienkach. V takomto prostredí môže byť pokožka vystavená škodlivým UV žiareniam, čo môže viesť k spáleniu pokožky aj v zime.

Ďalším skrytým rizikom sú kancelárie a interiéry s veľkými oknami, cez ktoré môžu prenikať slnečné lúče. Hoci sa nám môže zdať, že sme chránení, sklenené plochy prepúšťajú UVA lúče, ktoré môžu prenikať hlbšie do pokožky a spôsobovať jej predčasné starnutie. Mnohí si pritom neuvedomujú, že aj počas práce za stolom či oddychu v kaviarni je naša pokožka vystavená slnečnému žiareniu.

Preto je dôležité chrániť odhalené časti tela počas celého roka, a to najmä tvár, ktorá je najčastejšie vystavená slnku. Používanie opaľovacích prípravkov s vhodným ochranným faktorom, minimálne na tvár a ruky, by malo byť súčasťou dennej rutiny. To nám pomôže predísť poškodeniu pokožky nielen v letnom, ale aj v zimnom období či pri bežných aktivitách vo vnútornom prostredí.

Benefity celoročnej ochrany pokožky pred slnkom:

  • Prevencia predčasného starnutia pokožky – opaľovacie prípravky chránia pred UVA lúčmi, ktoré môžu spôsobovať vrásky a stratu elasticity pokožky.
  • Zníženie rizika rakoviny kože – dlhodobá ochrana pokožky pred UV žiarením pomáha znížiť riziko vzniku rakoviny kože, vrátane melanómu.
  • Ochrana pred pigmentovými škvrnami – pravidelné používanie opaľovacích krémov pomáha zabrániť vzniku nežiadaných pigmentových škvŕn a nerovnomernému zafarbeniu pokožky.
  • Zachovanie zdravej pokožky – celoročná ochrana pomáha predchádzať poškodeniam kože, ako je suchosť, podráždenie či spálenie, čo prispieva k jej celkovému zdraviu.
  • Podpora rovnomerného tónu pleti – chránenie pokožky pred slnkom zabraňuje nerovnomernému opáleniu a pomáha udržať jej prirodzený a rovnomerný tón.

Odporúčame: Ako sa prejavuje vysoká hladina estrogénu? Toto sú jasné symptómy!

Bioderma Photoderm
Bioderma

Predstavujeme: Slnečná starostlivosť Bioderma Photoderm

Vieme, že slnečná ochrana v podobe vhodných prípravkov má význam počas celého roka. No dôležitá je aj voľba kvalitných produktov, na ktoré sa možno spoľahnúť.  Trh je dnes presýtený množstvom opaľovacích prípravkov rôznych značiek a prípravkov rozličných foriem, od krémov cez spreje až po oleje. V takomto širokom výbere sa môže človek ľahko stratiť a nie vždy si môže byť istý kvalitou zloženia či účinnosťou jednotlivých produktov. 

Preto je dôležité vyberať s rozumom a klásť dôraz na zložky, ktoré sú pre pokožku šetrné a zároveň poskytujú dostatočnú ochranu. Spoľahnutie sa na overené značky, ktoré si už vybudovali na trhu pevné miesto, môže byť jednou z istôt, že dostanete kvalitný produkt s preverenými účinkami. 

Dobrou voľbou je rozhodne v tomto prípade značka Bioderma, ktorá je známa okrem iného aj svojimi kvalitnými opaľovacími prípravkami. Táto značka sa špecializuje na dermatologicky testované produkty. Rad prípravkov Bioderma Photoderm je navrhnutá tak, aby ponúkala široké spektrum ochrany proti UVA aj UVB pre rôzne typy pleti, vrátane citlivej a problematickej pokožky. 

Vďaka svojej ľahkej textúre sa produkty ľahko nanášajú, nezanechávajú mastný film a sú vhodné na každodenné používanie. Značka Bioderma kladie dôraz na kombináciu účinnej ochrany a starostlivosti o pleť, pričom jej produkty sú obohatené o zložky, ktoré pomáhajú zachovať zdravie pokožky aj pri pravidelnom vystavení slnečnému žiareniu. 

Navyše, Bioderma Photoderm ponúka rôzne verzie opaľovacích prípravkov, od fluidov na tvár až po mlieka na celé telo, čo umožňuje každému nájsť ideálny produkt pre svoje potreby a typ pleti. V ponuke nechýbajú ani prípravky priamo určené pre detskú pokožku, čo dokonca samoopaľovacie prípravky a produkty po opaľovaní. 

Odporúčame: Citrón a limetka: Existuje medzi nimi rozdiel? Toto musíš vedieť!

Bioderma opaľovacie prípravky
Bioderma

Tónovací krém s vysokým SPF – skvelý parťák do každého dňa

Ako sme spomenuli vyššie, minimálne na našu tvár, krk a dekolt by sme ochranný krém s SPF mali aplikovať prakticky každý deň, teda vždy, keď sú tieto odhalené časti tela vystavené slnečným lúčom. Ak hľadáte dobrý ochranný prípravok na pleť, možno vás zaujme práve tónovací ochranný krém s SPF 50+ pre citlivú pleť Bioderma Photoderm AR, ktorý sa pre vás môže stať perfektným parťákom do každého dňa.

Poskytuje vysoký stupeň ochrany a navyše vďaka tónovaciemu účinku zjednocuje farebný tón pleti. To sa výborne hodí napríklad pre pleť so sklonom k začervenaniam. Ak máte problémy so začervenaním v tvári, červenými žilkami či rosaceu, určite vás poteší fakt, že tento ochranný tónovací krém je vhodný práve pre citlivú pleť, ktorú upokojuje a zároveň na nej zanecháva zamatovo jemný pocit. A okrem uvedeného je hlavné aj to, že zabezpečuje maximálnu slnečnú ochranu pre vašu pleť počas celého roka.

Kozmetiku tejto značky nájdete napr. v beauty eshope Notino.sk.

0 komentárov
autor komentu

Vaše meno:

Z NÁŠHO YOUTUBE