Plánujete na detskú oslavu pripraviť nejakú domácu tortu? A čo tak skúsiť penovú tortu? Napríklad táto v tvare myšky Minnie určite poteší každú malú oslávenkyňu. V relácii Pečie celé Slovensku ju upiekla súťažiaca Tánička. Prírprava domácej penovej torty isto nie je jednoduchá, ale za ten výsledok to stojí. Hor sa do pečenia!
Suroviny na cesto:
- 10 bielkov
- 600 g kryštálového cukru
- 140 g práškového cukru
- 200 g čierneho kakaa
Suroviny na plnku:
- 450 g mascarpone
- 250 g smotany na šľahanie 33 %
- 65 g práškového cukru
- 1 lyžička citrónovej šťavy
- 300 g čerstvých malín
Na ozdobenie:
- Ryžový papier
- 10 jahôd
- 200 g malín
- 200 g bielej čokolády
- 5 ruží
- Jedlé zlato
- Červená potravinárska gélová farba
- Červená a biela potravinárska farba na čokoládu
Postup prípravy penovej torty:
- Nalejeme bielky do misky. Pridáme cukor, položíme do vodného kúpeľa.
- Zmes zahrejeme. Keď sa všetok cukor rozpustí, prelejeme do misky mixéra a začneme šľahať. Bielky vyšľaháme do peny.
- Rúru predhrejeme na 90 stupňov. Penu preložíme do cukrárskeho vrecka a na pripravenom papieri na pečenie vytvarujeme myšku Minnie a posypeme čiernym kakaom. Dáme sušiť na 1 – 1,5 hod. Potom postup zopakujeme s tretím korpusom.
- Na mašľu z ryžového papiera si červené farbivo rozpustíme vo vode, namočíme ryžový papier. Vytvoríme mašličku a necháme vyschnúť.
- Jahody umyjeme a osušíme. Roztopíme čokoládu a namáčame v nej jahody.
- Všetky ingrediencie na plnku zmiešame, dobre vyšľaháme.
- Korpus natrieme krémom, pridáme čerstvé maliny, potom to isté zopakujeme, navrch dáme mašľu a dozdobíme ovocím, pridáme kvety a trošku zlata.
Zdroj foto: Pečie celé Slovensko