RECEPT: Myška Minnie penová torta s bobuľovým ovocím z Pečie celé Slovensko

Plánujete na detskú oslavu pripraviť nejakú domácu tortu? A čo tak skúsiť penovú tortu? Napríklad táto v tvare myšky Minnie určite poteší každú malú oslávenkyňu. V relácii Pečie celé Slovensku ju upiekla súťažiaca Tánička. Prírprava domácej penovej torty isto nie je jednoduchá, ale za ten výsledok to stojí. Hor sa do pečenia!

Suroviny na cesto:

  • 10 bielkov
  • 600 g kryštálového cukru
  • 140 g práškového cukru
  • 200 g čierneho kakaa

Suroviny na plnku:

  • 450 g mascarpone
  • 250 g smotany na šľahanie 33 %
  • 65 g práškového cukru
  • 1 lyžička citrónovej šťavy
  • 300 g čerstvých malín

Na ozdobenie:

  • Ryžový papier
  • 10 jahôd
  • 200 g malín
  • 200 g bielej čokolády
  • 5 ruží
  • Jedlé zlato
  • Červená potravinárska gélová farba
  • Červená a biela potravinárska farba na čokoládu

Postup prípravy penovej torty:

  1. Nalejeme bielky do misky. Pridáme cukor, položíme do vodného kúpeľa.
  2. Zmes zahrejeme. Keď sa všetok cukor rozpustí, prelejeme do misky mixéra a začneme šľahať. Bielky vyšľaháme do peny.
  3. Rúru predhrejeme na 90 stupňov. Penu preložíme do cukrárskeho vrecka a na pripravenom papieri na pečenie vytvarujeme myšku Minnie a posypeme čiernym kakaom. Dáme sušiť na 1 – 1,5 hod. Potom postup zopakujeme s tretím korpusom.
  4. Na mašľu z ryžového papiera si červené farbivo rozpustíme vo vode, namočíme ryžový papier. Vytvoríme mašličku a necháme vyschnúť.
  5. Jahody umyjeme a osušíme. Roztopíme čokoládu a namáčame v nej jahody.
  6. Všetky ingrediencie na plnku zmiešame, dobre vyšľaháme.
  7. Korpus natrieme krémom, pridáme čerstvé maliny, potom to isté zopakujeme, navrch dáme mašľu a dozdobíme ovocím, pridáme kvety a trošku zlata.

Zdroj foto: Pečie celé Slovensko

0 komentárov

autor komentu

Vaše meno:

Z NÁŠHO YOUTUBE