Plánujete na detskú oslavu pripraviť nejakú domácu tortu? A čo tak skúsiť penovú tortu? Napríklad táto v tvare myšky Minnie určite poteší každú malú oslávenkyňu. V relácii Pečie celé Slovensku ju upiekla súťažiaca Tánička. Prírprava domácej penovej torty isto nie je jednoduchá, ale za ten výsledok to stojí. Hor sa do pečenia!
Reklama
                            Suroviny na cesto:
- 10 bielkov
 - 600 g kryštálového cukru
 - 140 g práškového cukru
 - 200 g čierneho kakaa
 
Suroviny na plnku:
Reklama
                            - 450 g mascarpone
 - 250 g smotany na šľahanie 33 %
 - 65 g práškového cukru
 - 1 lyžička citrónovej šťavy
 - 300 g čerstvých malín
 
Na ozdobenie:
- Ryžový papier
 - 10 jahôd
 - 200 g malín
 - 200 g bielej čokolády
 - 5 ruží
 - Jedlé zlato
 - Červená potravinárska gélová farba
 - Červená a biela potravinárska farba na čokoládu
 
Postup prípravy penovej torty:
Reklama
                            - Nalejeme bielky do misky. Pridáme cukor, položíme do vodného kúpeľa.
 - Zmes zahrejeme. Keď sa všetok cukor rozpustí, prelejeme do misky mixéra a začneme šľahať. Bielky vyšľaháme do peny.
 - Rúru predhrejeme na 90 stupňov. Penu preložíme do cukrárskeho vrecka a na pripravenom papieri na pečenie vytvarujeme myšku Minnie a posypeme čiernym kakaom. Dáme sušiť na 1 – 1,5 hod. Potom postup zopakujeme s tretím korpusom.
 - Na mašľu z ryžového papiera si červené farbivo rozpustíme vo vode, namočíme ryžový papier. Vytvoríme mašličku a necháme vyschnúť.
 - Jahody umyjeme a osušíme. Roztopíme čokoládu a namáčame v nej jahody.
 - Všetky ingrediencie na plnku zmiešame, dobre vyšľaháme.
 - Korpus natrieme krémom, pridáme čerstvé maliny, potom to isté zopakujeme, navrch dáme mašľu a dozdobíme ovocím, pridáme kvety a trošku zlata.
 
Zdroj foto: Pečie celé Slovensko