RECEPT: Ovocná palacinková torta s lieskovými orechmi z Pečie celé Slovensko

Obľubujú vaši drobci palacinky? Tak neváhajte vyskúšať aj palacinkovú tortu. Takúto s ovocím, lieskovými orechmi a čokoládou sa nemusíte báť ponúknuť ani návšteve a pokojne ju môžete pripraviť aj na oslavu. Recept prináša Janka z relácie Pečie celé Slovensko. No nevyzerá jej palacinková torta famózne? Hor sa do prípravy palaciniek!

Suroviny na palacinky:

  • 650 g špaldovej múky
  • 1,4 l polotučného mlieka
  • 6 PL trstinového cukru
  • 6 vajec M
  • 10 g sušeného droždia
  • 150 g masla 82 %
  • Štipka soli
  • 200 g bravčovej masti

Plnka:

  • 500 polotučného mlieka
  • 130 g trstinového cukru
  • 70 g pudingového prášku
  • 200 g masla 82 %
  • 120 g lieskových orechov

Čokoláda:

  • 150 g rastlinného tuku na polevy
  • 200 g práškového cukru
  • 60 g kakao
  • 150 ml polotučného mlieka

Na ozdobenie:

  • 1 kivi
  • 250 g čučoriedok
  • 4 ks physalis

Ozdoby z cukru:

  • 300 g kryštálový cukor
  • 6 ks lieskových orechov
  • 0,1 dcl oleja

Postup prípravy palacinkovej torty:

  1. Do misky si dáme mlieko, cukor, droždie, vajcia, múku a soľ. Dobre premiešame, aby nám nevznikli hrudky a pridáme rozpustené maslo. Zmes necháme chvíľku odpočívať, aby začali kvasnice pracovať. Z tejto dávky spravíme 30ks palaciniek. Smažíme na bravčovej masti. Dostanú inú chuť.
  2. Pripravíme puding. Do hrnca dáme všetky suroviny okrem masla. Uvaríme krém a po odstavení zapracujeme maslo. Ak sa bude zdať, že je krém zrazený je potrebné len miešať a všetko sa spojí.
  3. Do hrnca si dáme rastlinný tuk na polevy, rozpustíme a pridáme cukor a kakao. Chvíľku miešame a potom, po troškách, pridávame mlieko až je zmes krásne hladká a lesklá. Mlieko sa nemusí použiť celé. Podľa hustoty.
  4. Po vychladnutí spojíme čokoládu, puding a na koniec pridáme pomleté lieskovce. Vznikne nám chutná náplň do našich palaciniek.
  5. Vyberieme si podnos, na ktorom to chceme servírovať a začneme postupne vrstviť. Plnky nemusíme dávať veľa.
  6. Vrstvenie palacinka krém zopakujeme a na tretiu vrstvu dáme kivi. Takto pokračujeme až hore.
  7. Necháme si 4 palacinky, ktoré preložíme na štyri časti. Rozstrihneme si vrchnú časť palacinky a cukrárenskou špičkou nazdobíme špirálu. Za špirálu poukladáme čučoriedky a prikryjeme.
  8. Ozdoby z cukru – do hrnca si dáme rozpustiť cukor. Ak je rozpustený a nevidíme žiadne zvyšky kryštálov, odstavíme a necháme trošku vychladnúť. Na špáradlo si pripevníme orech a namočíme do karamelu .Ide to rýchlo lebo karamel veľmi rýchlo tuhne.
  9. Košíčky vytvoríme tak, že menšiu naberačku natrieme olejom a začneme prelievať karamelom. Vytvoríme si 4 kusy.
  10. Stredové hniezdo urobíme tak, že na linku dáme papier na pečenie a dve varechy od seba cca 30cm. Zoberieme lyžicu a rýchlymi pohybmi sem a tam vytvárame vlasy. Tie potom stočíme do hniezda a dáme do stredu torty.
  11. Kivi prekrojíme na polovicu, nakrájame ju na úzke pásiky a vytvoríme kvet, ktorý uložíme do stredu košíčka. Medzi košíčky dáme plátky kivi a po jednom kuse physalis.

Zdroj foto: Pečie celé Slovensko

0 komentárov

autor komentu

Vaše meno:

Z NÁŠHO YOUTUBE