RECEPT: Palacinková torta s exotickým ovocím z Pečie celé Slovensko

Palacinkovú tortu môžete pripraviť pri rôznych príležitostiach. Isto poteší každého oslávenca, ale aj návštevu. A ak máte chuť pochutiť si na niečom špeciálnom aj počas všedného dňa, pokojne to môže byť práve palacinková torta. Odporúčame napríklad túto s exotickým ovocím a plnkou z bielej čokolády. Recept prináša Tomáš z Pečie celé Slovensko. 

Suroviny na palacinky:

  • 1 l mlieka
  • 600 g hladkej múky
  • 50 g kryštálového cukru
  • Štipka soli
  • 3 vajcia
  • 1 mango
  • 1 ananás
  • 2 limetky
  • 1 pomaranč
  • 3 kivi
  • olej na potieranie panvice

Suroviny na plnku:

  • 250 g bielej čokolády
  • 500 ml šľahačky 33 %
  • 500 g jemného tvarohu
  • 2 vanilkové cukry

Postup prípravy palacinkovej torty:

  1. Všetky suroviny si dáme do jednej misky a mixujeme mixérom. Cesto rozdelíme do piatich misiek.
  2. Do prvej misky pridáme kôru a šťavu z pol pomaranča a premiešame.
  3. Do druhej misky pridáme kôru a šťavu z jednej limetky a premiešame.
  4. Do tretej misky nakrájame na kocky 2 kivi a rozmixujeme s cestom na jemno.
  5. Do štvrtej misky nakrájame na kocky pol ananásu a rozmixujeme s cestom na jemno.
  6. Do poslednej piatej misky si nakrájame polovicu ošúpaného manga a rozmixujeme s cestom na jemno.
  7. Vymastíme si panvicu s olejom úplne jemnučko, nie veľa oleja, a poriadne rozohrejeme panvicu a pečieme.
  8. Tvaroh si vyšľaháme s vanilkovým cukrom a postupne nalievame šľahačku a šľaháme. Na záver prišľaháme roztopenú čokoládu.
  9. Upečené palacinky natierame po jednej a ukladáme na seba. Ak máme natreté všetky palacinky, tak si potrieme boky a vrch krémom.
  10. Na vrch torty použijeme ovocie, ktoré ostalo a ozdobíme ju.

Zdroj foto: Pečie celé Slovensko

0 komentárov

autor komentu

Vaše meno:

ČO ČÍTAJÚ OSTATNÍ

Z NÁŠHO YOUTUBE