Palacinkovú tortu môžete pripraviť pri rôznych príležitostiach. Isto poteší každého oslávenca, ale aj návštevu. A ak máte chuť pochutiť si na niečom špeciálnom aj počas všedného dňa, pokojne to môže byť práve palacinková torta. Odporúčame napríklad túto s exotickým ovocím a plnkou z bielej čokolády. Recept prináša Tomáš z Pečie celé Slovensko.
Suroviny na palacinky:
- 1 l mlieka
- 600 g hladkej múky
- 50 g kryštálového cukru
- Štipka soli
- 3 vajcia
- 1 mango
- 1 ananás
- 2 limetky
- 1 pomaranč
- 3 kivi
- olej na potieranie panvice
Suroviny na plnku:
- 250 g bielej čokolády
- 500 ml šľahačky 33 %
- 500 g jemného tvarohu
- 2 vanilkové cukry
Postup prípravy palacinkovej torty:
- Všetky suroviny si dáme do jednej misky a mixujeme mixérom. Cesto rozdelíme do piatich misiek.
- Do prvej misky pridáme kôru a šťavu z pol pomaranča a premiešame.
- Do druhej misky pridáme kôru a šťavu z jednej limetky a premiešame.
- Do tretej misky nakrájame na kocky 2 kivi a rozmixujeme s cestom na jemno.
- Do štvrtej misky nakrájame na kocky pol ananásu a rozmixujeme s cestom na jemno.
- Do poslednej piatej misky si nakrájame polovicu ošúpaného manga a rozmixujeme s cestom na jemno.
- Vymastíme si panvicu s olejom úplne jemnučko, nie veľa oleja, a poriadne rozohrejeme panvicu a pečieme.
- Tvaroh si vyšľaháme s vanilkovým cukrom a postupne nalievame šľahačku a šľaháme. Na záver prišľaháme roztopenú čokoládu.
- Upečené palacinky natierame po jednej a ukladáme na seba. Ak máme natreté všetky palacinky, tak si potrieme boky a vrch krémom.
- Na vrch torty použijeme ovocie, ktoré ostalo a ozdobíme ju.
Zdroj foto: Pečie celé Slovensko