RECEPT: Pomarančovo-tvarohová bábovka z Pečie celé Slovensko

Kombinácia tvarohu a pomarančov znie veľmi osviežujúco a lahodne. A presne taká je aj bábovka, v ktorej si miesto nájdu práve osviežujúce pomaranče a výživný tvaroh. A ak pridáme i chutné pekanové oriešky, vznikne naozaj skvostný múčnik. Túto dobrotu si môžete pripraviť podľa receptu od Ingy z relácie Pečie celé Slovensko. Tak hor sa do pečenia!

Suroviny:

  • 120 g maslo
  • 200 g trstinový cukor (+ 50 g na karamelizované orechy)
  • štipka soli
  • 2 čajové lyžičky kôry z bio pomaranča
  • 4 vajíčka
  • pomarančový likér podľa chuti 
  • 220 g tvaroh
  • 220 g múka špaldová hladká
  • 2 čajové lyžičky prášku do pečiva
  • 50 g pekanové orechy
  • 5 bio pomaranče
  • 100 g pomarančová šťava
  • 30 g kryštálového cukru 
  • 2.5 g pektín

Postup:

Najskôr skaramelizujeme orechy s cukrom. Skaramelizované necháme vychladnúť na papieri na pečenie a nasekáme ich na menšie kúsky.

Maslo vyšľaháme s cukrom a pomarančovou kôrou do svetlej peny. Postupne pridáme žĺtka s likérom, za každým dobre prešľaháme. Potom pridáme tvaroh, prešľaháme. V mise zmiešame muku, prášok do pečiva a soľ. Všetko zamiešame do cesta. Nakoniec pridáme vyšľahané bielka a karamelizované orechy. Nalejeme do formy a pečieme cca 45 min na 190 až 200 °C.

Kým sa pečie bábovka, pripravíme si želé. Pomarančovú šťavu zohrejeme, pridáme cukor s pektínom a prevaríme. Odstavíme to z ohňa a necháme vychladnúť. Natrieme na bábovku a ozdobíme pomarančom, jedlými kvetmi.

Zdroj úvodnej foto: Pečie celé Slovensko

0 komentárov

autor komentu

Vaše meno:

Z NÁŠHO YOUTUBE