Tehotná žena počas horúceho leta? Toto potrebujete vedieť!

rady pre tehotnú ženu počas horúčach

Tehotné mamičky často trápi v treťom trimestri opuch nôh a členkov. Nejedná sa iba o estetickú záležitosť, ale v prvom rade zdravotnú. Opuchnuté nohy bolia, pocitovo „vážia aj sto kíl“, zhoršuje sa cirkulácia krvi, rastie riziko vzniku kŕčových žíl – varixov. Mieru opuchu nôh v tehotenstve kontroluje na pravidelných poradniach aj gynekológ.

Odporúčame:  Extrémne horúčavy sú pre nás záťažou. Ako bezpečne a rýchlo schladiť telo?

Prvá pomoc pre unavené nohy

Hneď ako pocítite bolesť v chodidlách, únavu a opuch, začnite oddychovať. Ideálne je dopriať si osviežujúcu sprchu a po nej jemnú masáž chodidiel a lýtok. V pokročilom štádiu tehotenstva budete už asi potrebovať pomoc partnera, čo však môžete využiť na príjemné chvíľky s ním a spoločný relax.

Nohy jemne masírujte zospodu nahor, od chodidiel k lýtkam, smerom k srdcu. Každej partii venujte dostatočný čas a nikam sa neponáhľajte. Po uvoľňujúcej masáži vyložte nohy do vyvýšenej polohy a zostaňte relaxovať.

Bude ťa zaujímať:  Najlepšie spôsoby ako ušetriť počas leta - zoznam TOP tipov, ako na to!

Bylinný masážny gél
ALPA

Gaštan ako liečivá rastlina

Výťažky z gaštana posilňujú cievny systém a funkciu žíl, čím zlepšujú prekrvenie končatín a zmierňujú opuchy. Preto sa táto liečivá bylina často využíva ako prevencia proti kŕčovým žilám. Rokmi overená značka masážnych produktov ALPA má vo svojom sortimente bylinný masážny gél, krém aj francovku s výťažkami z gaštana a s rozmarínovou silicou pre starostlivosť o unavené a opuchnuté nohy nielen v tehotenstve. Opuchmi a únavou nôh trpia aj ľudia, ktorí majú sedavú prácu alebo naopak celú pracovnú dobu trávia na nohách.

Kúpite v drogérii Teta a v každej dobrej lekárni.

www.alpa.sk


0 komentárov
autor komentu

Vaše meno:

ČO ČÍTAJÚ OSTATNÍ

Z NÁŠHO YOUTUBE