Dieťa v znamení PANNA (23. 8.–22. 9.) - Toto všetko by mali RODIČIA vedieť!

Možno čakáte bábätko a váš termín je už predo dvermi. Pokiaľ sa vaše dieťatko narodí do 23. septembra, bude to v znamení zverokruhu panna. Týmto detičkám patrí koniec augusta a takmer celý september. 

V rámci výchovy a rodičovstva, si v podstate nemôžete nič lepšie ako Pannu priať. Zaobíde sa bez hysterických záchvatov, ale zase vás pocvičí v poriadkumilovnosti a usporiadanosti. Bude mať pokojné a disciplinované dieťa. 

Dieťa narodené v znamení panny (24.08 - 23.09)

Povahové črty dieťaťa panny sa začnú prejavovať v relatívne útlom veku. Budete mať pravdepodobne napríklad problémy s papaním. Keď si zmyslí, že chce radšej mliečko namiesto príkrmu, pravdepodobne nevyhráte. Aj keď vám lyžičku razantne odmietne, v zápätí sa na vás usmeje. 

Tieto deti sú veľmi múdre a majú prehľad o všetkom, čo sa okolo nich deje. Sú ale pokojnejšie a o dosť miernejšie ako ostatné detičky. Dokonale ich vystihuje slovo perfekcionizmus a majú radi všetko usporiadané a vopred naplánované.

Majú svoju hlavu a teda sa pripravte na to, že budete mať tvrdohlavé dieťatko. Racionálne uvažovanie a zmysel pre detail to však vyvážia.

Pozrite aj :Otužovanie detí krok za krokom: Základné tipy a rady, ako a kedy začať

 

Výchova dieťaťa, ak je poslušné a rýchlo dospieva, je sen každého rodiča

Rodičia dieťaťa panny sa budú musieť vysporiadať s niektorými vecami, ktoré navonok u ich dieťatka nie sú vidieť. Citové potreby dieťatka sú v každom veku iné. U tohoto dieťatka však veľa mojkajte, objímajte a maznajte sa. Ono to veľmi potrebuje a nedá vám to najavo.

Podnecovanie fantázie dieťaťa panny je ďalšou dôležitou úlohou rodičov. Podporujte ich v snívaní, ako to len pôjde. Ich racionálne nastavená hlavička to veľmi potrebuje.

Deti panny často potrebujú súrodenca alebo aspoň zvieratko.Tým, že zodpovednosť je ich druhé meno, so všetkým pomáhajú a starajú sa. Vzťah k súrodencom je preto veľmi pozitívny. Sú to zásadové deti, ale zároveň aj veľmi plaché deti.

Takýchto paradoxov má naozaj veľa. Vo výchove detí panny často musia rodičia svoje dieťa presviedčať, že je dostatočne zaujímavé a že sa rovná ostatným deťom. Vzťah k rodičom sa nedá definovať inak ako blízky vzťah. Radi napodobňujú rodičov a sú to takí malí veľkáčí takmer od narodenia

Ak máte doma pannu, máte aj veľmi obetavé dieťatko, ktoré je šikovné a zručné. Výchova malej panny je pre rodičov naozaj veľmi príjemná. Avšak svoje výzvy prináša inde, akoby ste čakali.

Pozrite aj : Jesenné aktivity pre deti: Nebudete sa nudiť, ani keď je vonku sychravo

Dieťa v znamení panna bude so všetkým pomáhať

Zdroj: Depositphotos

A čo povaha mladého zástupcu panny a škola?

Kto je lepší pre školu ako zásadové deti? Asi nikto. Okrem toho, že sú múdre a čulé a každú úlohu berú ako povinnosť, ktorú jednoducho musia splniť, škola ich naozaj bude baviť.

Charakter dieťaťa panny bude stále hľadať odpovede a potrebuje vedieť všetko. Adaptabilnosť a výkonnosť dieťaťa panny je obdivuhodná. Takže napriek plachosti, máte doma kamarátske dieťatko.

Čo však ak je to dieťatko tvrdohlavé? Nemusíte sa báť. Zásadovosť a tvrdohlavosť v tomto prípade vyrovnávajú ich bystrosť a chuť po poznaní. Nespochybňujú autority a aj preto sa im v škole darí.

Potrebujú mať v živote vyššie vzdelanie. Pokiaľ ho nedostanú, v dospelosti tým vyslovene trpia. Deti panny začínajú relatívne rýchlo dospievať, aj vďaka svojej zodpovednosti a potreby mať všetko upratané a vopred naplánované.

Ich jemné spôsoby a chuť učiť z nich zase robia miláčikov učiteľov. Takže škola by naozaj nemala byť problém.

Bude vás zaujímať: Zamerané na škôlkárov: Veľký prehľad jesennej výbavy pre deti

Deti panny sú veľmi múdre

Zdroj: Depositphotos

Zdravie dieťaťa panny

Nejakých závažných zdravotných problémov sa obávať nemusíte. Pri malých bábätkách to môžu byť klasické novorodenecké bolesti bruška, ale inak by to malo byť fajn.

Čo však môže zdravie potrápiť je stres a najmä skrytý stres, ktorý môže vyústiť do tráviacich problémov, problémov so slezinou a tenkým črevom. Najväčším stresom pre nich je práve narušenie ich dokonale nalinkovaného perfekcionistického sveta.

Ak sú zvyknuté robiť niečo v daný čas, nemeňte to len tak bez príčiny alebo sa tomu aspoň skúste vyhnúť. Medzi rovesníkmi a spolužiakmi takéto situácie budú nastávať, takže sa na ne musíte pripraviť.

Režim, vopred naplánované aktivity a čo najviac informácii sú veci, ktoré toto dieťa robia spokojné a šťastné. Všetko, čo by to mohlo narušiť, mu spôsobuje stres, aj keď to možno nevidíte. Nepodceňujte preto takéto veci.

V škole bude excelovať

Zdroj: Depositphotos

Aké sú vhodné mená pre vaše obetavé dieťatko?

Meno pre dieťa je záležitosťou každého rodiča. Či je to tom, čo sa mu páči alebo čo sa mu hodí. Možnože dodržiavate rodinnú tradíciu a pomenujete dieťa podľa seba. Ak však neviete, aké meno pre dieťa v znamení panna vybrať, možno vám s tým pomôžeme. Toto sú vhodné mená: 

  • Chlapec -  Cyril, Jakub, Michal, František,Ján, Miloš, Andrej, Ondrej, Šimon, , Milo
  • Dievča - Alžbeta, Irena, Michaela, Dagmara, Dana, Ľubomíra, Terézia, Zuzana, Žaneta, Gabriela, Anna

Triky a rady

Ak budete, ale máte doma pannu, máte veľmi špecifické dieťa. Na to ste už určite prišli. Hlavné je svojmu dieťaťu načúvať a všímať si práve aj tie nevypovedané veci.

Budete žasnúť nad tým, aké je vaše dieťa šikovné a samostatné, ako vám rado pomáha a upratuje po sebe veci, je poslušné a neodvráva, jednoducho sen. Všetko ostatné sa však bude odohrávať v jeho vnútri.

Trpezlivo odpovedajte na jeho otázky, snažte sa s ním pripraviť na prudké zmeny v programe alebo v čomkoľvek, na čo je zvyknuté, veci vysvetľujte z racionálneho hľadiska a dávajte mu dostatok lásky, aj keď je vaše dieťa väčšie.

Fantázia a jej podnecovanie je vaša veľmi dôležitá úloha. Fantázia pomôže dieťaťu získať citovú rovnováhu a bude mu nápomocná aj v dospelosti. Tieto deti sú tvrdí realisti už od narodenia, preto ich musíte podporovať v snívaní. Toto všetko si za to, akí sú poslušní a v podstate bezproblémoví, určite zaslúžia.

0 komentárov
autor komentu

Vaše meno:

ČO ČÍTAJÚ OSTATNÍ

Z NÁŠHO YOUTUBE