Kúpele Piešťany a ich wellness služby

Kúpele Piešťany

Kúpele Piešťany sú dlhoročne známe nielen na Slovensku, ale aj v zahraničí. Ich popularita je spätá s liečivým prameňom, ktorý vyvieral na Kúpeľnom ostrove. O blahodárnych účinkoch miestnej vody sa vedelo už dlho, no najväčší rozmach zažili kúpele v 19. a 20. storočí. V tej dobe sem prichádzali aj vojaci bojujúci v 1. svetovej vojne, najmä do liečebného domu s názvom Napoleon. 

Liečivé účinky sa neviažu len na piešťanskú vodu, ale aj na bahno. Toto bahno sa získava z mŕtveho ramena Váhu a zmiešava sa s termálnou vodou, pričom zreje celých 12 mesiacov. Takto obohatené bahno obsahuje množstvo minerálov, ktoré pozitívne ovplyvňujú liečbu pohybového aparátu, nervových ochorení a chorôb z povolania.

Pozri aj:  zázračných návykov pre šťastné ženy!

Piešťany ako kúpele

Často sa kúpele vnímajú iba ako miesto na liečbu, pretože ľudia majú predsudky, že sú to zdravotnícke zariadenia, kde sa pacienti starajú o lekári a sestričky, s nedostatočnou stravou a plné chorých ľudí. Avšak tento stereotyp je už dávno prekonaný a väčšina návštevníkov kúpeľov si uvedomuje, že najlepšou prevenciou je pravidelná starostlivosť o telo a poskytnutie mu odpočinku. Klientami tak nie sú len pacienti ale lokalita je vhodná aj ako pobyt pre seniorov.

Piešťany ako wellness

Wellness v Piešťanoch už nie je žiadna dovolenka ako v sedemdesiatych rokoch. Už v minulosti si aristokracia užívala kúpeľné víkendy, prechádzky a vynikajúce jedlo v hoteli Thermia Palace 5*, ktorý je otvorený od roku 1912. Strávenie niekoľkých dní v kúpeľoch Piešťany bolo spoločenskou udalosťou. 

V nádhernom prostredí ostrova si vybraní hostia užívali výnimočné jedlá a služby. Hotel Thermia Palace 5* ponúkal hosťom čaj o piatej, každý večer živú hudbu pri večeri alebo v salóniku pri káve a koláči. Historické wellness pobyty položili základy dnešným Piešťanom, ktoré poznáme dnes - hotely od 5* až po 2*, s výborným personálom, vynikajúcim jedlom a ešte lepšími procedúrami.

Hotely na kúpelnom ostrove v Piešťanoch Depositphotos

História v Thermia Palace

Návšteva hotela Thermia Palace 5* je nezabudnuteľným zážitkom aj dnes. Jeho nádherný interiér v secesnom štýle, jedáleň so živou hudbou a atmosférou, ktorá pripomína sálu na Titanicu, zaručene očarí každého hosta. Výzdobu jedálne tvorí aj maľba Alfonza Muchu, ktorého dcéra sa tu liečila. 

Okrem toho si klienti môžu užiť čaj o piatej, hudbu a kvalitné wellness služby. Hotel má k dispozícii vonkajší aj vnútorný bazén, kde je voda po celý rok príjemných 30°C. Priestory hotela sú impozantné a určite si všimnete, že hlavným motívom je páv a jeho oko. Prečo? Túto legendu vám s radosťou rozpovie personál na recepcii.

Odporúčame:  Vplyv rozvodu na dieťa - naučte sa, ako mu to pomôžete celé zvládnuť!

Čo ponúka pobyt

Po sýtých raňajkách, ktoré sa odlišujú od bežnej nemocničnej stravy (čaká na vás bohatý bufet s jedlom od výmyslu sveta a voňavou kávou), si na izbe oblečiete župan a papuče, čím ste sa automaticky obliekli do „uniformy Piešťan“. Prečo uniformu? Sami pochopíte, že toto oblečenie vám úplne postačí, keďže sa budete zvyšok dňa len rozmaznávať. Na masáž alebo do legendárneho bahenného kúpeľa a termálnych bazénov sa dostanete cez chodbu, ktorá vedie priamo do balneocentra. 

Bez ohľadu na počasie - či prší, sneží alebo je vonku tajfún - sa v rámci hotela dostanete priamo na vašu procedúru. Skúsení maséri objavia každú svalovú nedokonalosť a následne pošlú vaše svaly na rýchlu rekreáciu do bahenných kúpeľov a termálnych bazénov. Poslednou zastávkou je bazén s termálnou vodou, na ktorého dne sa nachádza bahno, ktorým sa namažete. Potom nasleduje sprcha a suchý zábal. Sestrička vás zabalí do plachiet ako novorodenca a budete cítiť, ako sa vám rozpumpovala krv v celom tele. Na tieto procedúry musíte chodiť ako ste prišli na svet, ale nemusíte sa hanbiť, pretože procedúry sú vždy oddelené pre dámy a pánov.

Kúpele Piešťany Depositphotos

Celková ponuka Piešťan

Veríme, že ste pochopili, že Piešťany nie sú sanatórium, ale wellnessový raj s vynikajúcou dostupnosťou a najmä fungujúci po celý rok. Keďže hotely často navštevujú rôzni šejkovia, sú pripravené na akékoľvek prianie. Svojimi službami a rôznorodosťou hotelov, ktoré ponúkajú moderné fitnescentrá, jacuzzi, bazény, saunové svety a luxusné izby, Piešťany potešia návštevníkov od 0 do 120 rokov.

Obľuba známych osobností

Piešťanské kúpele si obľúbili aj mnohé známe osobnosti, ako napríklad Jozef Vajda, Zdena Studenková, Zuzana Krónerová, Miro Šatan, Ján Lašák a slovenská futbalová reprezentácia. Pred majstrovstvami sveta v hokeji sem prišli relaxovať aj reprezentácie Južnej Kórey a Francúzska. Okrem toho, kúpele navštívili aj známi hudobníci, ako je Slash zo skupiny Guns N’ Roses, a Záhí Hawáss, svetoznámy egyptológ, ktorý by určite odporučil pobyt aj faraónom, keby mohol. Tento významný zoznam návštevníkov len potvrdzuje výnimočnosť a kvalitu služieb, ktoré Piešťany ponúkajú. Nech už ste športovec, hudobník, herec alebo egyptológ, v kúpeľoch nájdete oddych a liečbu, akú si zaslúžite.

Zdroj úvodnej fotky: hotelpark.sk

0 komentárov
autor komentu

Vaše meno:

ČO ČÍTAJÚ OSTATNÍ

Z NÁŠHO YOUTUBE