Pripravte sa na letné BBQ párty

domáci kontaktný gril

Vonku sa pomaly oteplieva, čo praje aj plánovaniu a usporadúvaniu grilovačiek a letných BBQ párty. Ak chcete vytvoriť pre seba, rodinu i priateľov nezabudnuteľný zážitok, venujte čas a energiu príprave.

Pomocníkom na nezaplatenie v tomto smere sú elektrické grily. Disponujú množstvom výhod, pričom jednou z nich je to, že sa dajú používať počas celého roka aj v pohodlí domova. Ak hľadáte domáci gril, ktorý dokáže pripraviť raňajky, obedy, večere i lahodné pochúťky na BBQ párty rýchlo a ľahko, stavte na kontaktný gril.

Tip pre vás: Dokážu prírodné čistiace prostriedky nahradiť tradičné?

Tipy, ako sa pripraviť na letné BBQ párty. Kontaktný gril je základ

Bez ohľadu na to, či chystáte BBQ párty v kruhu rodiny, alebo veľkú akciu, zíde sa vám zopár užitočných tipov pre prípravu. Čo je dôležité?

Vyberte si vhodný gril

Kľúčovou ingredienciou dokonalej letnej BBQ párty je chutné jedlo. Čím pestrejšiu paletu zvolíte, tým lepšie. S jeho prípravou vám pomôže gril, ktorý zvládne naozaj všetko. Multifunkčný kontaktný gril MultiGrill značky Braun disponuje všestrannosťou, pretože je kombináciou 3 výkonných platní a 3 nastaviteľných polôh grilovania a varenia.

Tento gril umožňuje pripravovať jedlo v kontaktnej polohe pre maximálne skrátenie času, ale aj v otvorenej polohe. Obľúbená je aj funkcia rúry. Pri príprave BBQ párty využijete najmä otvorenú polohu, ktorá je stvorená na grilovanie. Ak chcete grilovať ryby či iné krehké potraviny, využite funkciu rúry.

Chcete zapôsobiť na svoju rodinu a priateľov? Predveďte im prípravu chutných jedál na všetkých 3 platniach, ktoré sú súčasťou grilu MultiGrill. Rebrovaná platňa je stvorená na grilovanie steakov, zeleniny, hamburgerov, sendvičov i ovocia. Hladká grilovacia platňa umožňuje urobiť palacinky, vajíčka i krehké ryby. Platňa na wafle ponúka možnosť pripraviť sladučké wafle ako dezert. Všetky platne majú nepriľnavý povrch, a teda prípravu pokrmov zvládnete bez oleja.

Neprehliadnite: Nápady na rýchly obed pre deti: Dôležitý je výber potravín i servírovanie

Braun Multigril Braun

Naplánujte si BBQ menu

Ak máte k dispozícii gril MultiGrill, jedálny lístok sa vám bude plánovať ľahko, pretože na ňom dokážete pripraviť takmer všetko. V jedálnom lístku by nemalo chýbať mäso, ako napríklad steaky, hydina či ryby. K nim sa hodí zelenina, ako napríklad cuketa či paprika. Pre vegetariánov si pripravte syry na grilovanie, ako napríklad hermelín či halloumi. Vegáni ocenia tofu či vegánske alternatívy mäsa.

Nezabudnite ani na sladké pokrmy. Okrem grilovaného ovocia môžete pripraviť na hladkej platni palacinky či lievance a na platni na wafle sladké wafle s ovocím a šľahačkou.

Nakúpte lokálne a sezónne potraviny

Zážitok z BBQ párty ide ruka v ruke s kvalitnými surovinami. Stavte na čerstvosť, lokálnosť a sezónnosť. Navštívte pestovateľov a farmárov v okolí, ktorí vám dodajú kvalitné ingrediencie. Vaši hostia to ocenia.

Odporúčame aj: Overené recepty s mrkvou, ktorým ani deti neodolajú!

Preferujte doma pripravené marinády a omáčky

Grilované pokrmy chutia vynikajúco, keď ich správne dochutíte. Pred hotovými marinádami a omáčkami, ktoré sú plné aróm, dochucovadiel či konzervantov, preferujte doma vyrobené marinády.

Na ich prípravu vám stačí kvalitný olivový olej, bylinky a koreniny podľa chuti. Nebojte sa popustiť uzdu fantázii a pripraviť nezabudnuteľné marinády s jedinečnými chuťami a vôňami.

Pripravte dostatok pohodlného priestoru

Vaši hostia jedia aj očami. Dajte si záležať na servírovaní jedla a vytvorte dokonalý priestor, kde si ho môžu vaši najbližší vychutnať. Môže to byť na terase s príjemným sedením alebo na záhrade, do ktorej zabezpečte aj prístrešok. Ten sa zíde v prípade nepriaznivého počasia.

Nezabudnite na zábavu a dostatok nápojov

K dobrej BBQ párty patrí dobrá hudba. Zistite, ktoré žánre obľubujú vaši hostia a pripravte si z každého niečo. Spestrením párty sú aj hry, súťaže či spoločné aktivity, ktoré ocenia deti i dospelí.

K zábave patria aj alko či nealko drinky, ktoré nechajte vychladiť alebo podávajte s ľadom, ktorý počas letných horúčav príjemne osvieži. 

0 komentárov
autor komentu

Vaše meno:

ČO ČÍTAJÚ OSTATNÍ

Z NÁŠHO YOUTUBE