RECEPT: Browncheese s malinami z Pečie celé Slovensko

Kto by nemiloval lahodné brownies plné čokolády, alebo cheesecake, ktorý sa dá pripraviť na mnoho rôznorodých spôsobov? Ak ste fanúšikom oboch maškŕt, prípadne ste milovníkom sladkostí vo všeobecnosti, určite odporúčame browncheese. Ešte ste o tomto dezerte nepočuli? Kombináciu brownies a cheesecaku skrátka musíte vyskúšať. Pripravte si browncheese s malinami podľa receptu od Alenky zo šou Pečie celé Slovensko. 

Korpus – sušienky:

  • 170 g maslo
  • 100 g práškový cukor
  • 260 g hladká múka
  • 80 g maslo na vytvorenie sušienkového základu

Tmavá časť:

  • 200 g čokoláda na varenie
  • 100 g kryštálový cukor
  • 125 g maslo
  • 2 ks celé vajce
  • 1 PL holandské kakao
  • 3 PL hladká múka

Svetlá časť:

  • 200 g biela čokoláda
  • 500 g mascarpone
  • 250 g kyslá smotana
  • 2 ks žĺtok

Malinové coulis:

  • 2 hrnčeky mrazené maliny
  • 3/4 hrnčeka trstinový cukor
  • plus maliny na ozdobenie

Postup:

  • Malinové coulis: 

Maliny s trstinovým cukrom rozvaríme v hrnci. Potom ich rozmixujeme a následne prepasírujeme cez sitko, aby vznikla hladká omáčka.

  • Korpus: 

Všetky suroviny zmiešame, urobíme cesto, ktoré je potrebné nechať odležať v chladničke aspoň 30 minút. Potom cesto rozvaľkáme na plech a pečieme vo vyhriatej rúre na 170 stupňov približne 20 minút – do zlatista. Vychladnutý korpus rozdrvíme alebo pomelieme najemno a zmiešame so zmäknutým maslom. Sušienkovú zmes natlačíme na dno tortovej formy vystlanej papierom na pečenie a vyrobíme aj asi 1 cm okraj.

  • Browncheese: 

Čokoládu na varenie s kryštálovým cukrom a maslom roztopíme v miske vo vodnom kúpeli. Do vychladnutej zmesi po jednom ručne vmiešame vajíčka. Na záver primiešame kakao a po častiach aj hladkú múku.

Bielu čokoládu roztopíme vo vodnom kúpeli. Mascarpone vyšľaháme pri nízkych otáčkach s kyslou smotanou a po jednom zašľaháme do zmesi žĺtky. Potom po častiach primiešame vychladnutú bielu čokoládu.

Na pripravený korpus rovnomerne natrieme tmavú čokoládovú zmes a na ňu vylejeme svetlú hmotu. Na vrch dáme 3 lyžice malinového coulis a ľahkým krúžením noža vytvoríme na povrchu mramorový vzor (tmavá časť musí ostať neporušená).

Browncheese pečieme v predhriatej rúre pri 170 °C asi 50 minút. Koláč je dobre upečený, keď sú okraje tuhé, ale stred trochu trasľavý. Po upečení opatrne oddelíme nožom okraje koláča od formy a necháme ho vychladnúť pri izbovej teplote. Potom ho preložíme do chladničky a celú noc necháme tuhnúť.

Na ozdobu použijeme 250 g mascarpone vymiešané s malinovým coulis a maliny a černice.  

  • Servírovanie:

Browncheese podávame preliaty malinovým coulis.

Zdroj úvodnej foto: Pečie celé Slovensko

0 komentárov

autor komentu

Vaše meno:

ČO ČÍTAJÚ OSTATNÍ

Z NÁŠHO YOUTUBE