O cesnaku všetci dobre vieme, že je to prírodné antibiotikum. Jeho účinky poznali už naši predkovia. Má priaznivý vplyv napríklad na hladinu cholesterolu aj krvný tlak, taktiež stav ciev, proces trávenia, obranyschopnosť, hladinu cukru v krvi, dýchacie cesty i pamäť.
Cesnak sa dá zakomponovať do rozličných chutných pokrmov. Výborný je pečený cesnak, ktorý vás prekvapí sladkastou chuťou. Dá sa zjesť len samotne s chrumkavým pečivom, alebo je z neho tiež možné vykúzliť chutnú nátierku. My vám dnes prinášame inšpiráciu na jednoduchú cesnakovú polievku so zemiakmi, ktorá je hotová do pol hodiny a ktorá padne vhod, či je zima alebo leto.
Suroviny na cesnakovú polievku:
- 7 strúčikov cesnaku
- 6 až 8 menších zemiakov
- 2 ČL mletej červenej papriky
- 1 ČL mletej rasce
- soľ a čierne korenie podľa potreby
- olivový olej
- 1,5 až 2 l vody
Pripravte si cesnakovú polievku podľa nášho videonávodu:
Odporúčame aj náš ďalší recept TU:
Recept na fašírky pečené v rúre – žiaden olej ani vysmážanie!
Zdroj úvodnej foto: Redakcia KAMzaKRASOU.sk