Prekvapte svoju rodinu a pripravte im čerstvý, jednoduchý, rýchly, fantastický a osviežujúci dezert! Áno, bublaninu."Obyčajný" koláčik plný samých dobrôt v podobe sezónneho a čerstvého ovocia. Nenechajte sa odradiť - pretože dobrou a šťavnatou bublaninou naozaj nikdy nič nepokazíte.
Červené či čierne ríbezle sú bohatým zdrojom vitamínu C a hovorí sa im taktiež citrónovník severu. Je to svieže ovocie, ktoré nás dokonale osvieži nielen v týchto horúcich letných dňoch. Aj keď si ríbezle automaticky spájame s červenou farbou, skúste pre zmenu upiecť bublaninu z čiernych ríbezlí. Výsledok vás zaručene veľmi milo prekvapí.
Ingrediencie na prípravu bublaniny:
- 2 hrnčeky polohrubej múky
- 1 hrnček trstinového cukru
- 1/2 hrnček oleja
- 1 hrnček mlieka
- 2 veľké vajcia
- 1 kypriaci prášok (PDP)
- 1 vanilkový cukor
- čierne/červené ríbezle
Odporúčame: Zdravý recept: Špaldová bublanina
Postup na prípravu ríbezľovej bublaniny
- Vyšľahala som si vajíčka s cukrom dopenista tak, aby sa objem zdvojnásobil.
- Postupne som k zmesi pridala mlieko a olej. Následne som všetko spolu premiešala.
- Preosiatu múku som zmiešala s práškom do pečiva a pridala do cesta.
- Všetko spolu som premiešala.
- Pripravené cesto som vyliala na papierom na pečenie vystlaný plech.
- Rúru som medzitým rozohriala na 180 stupňov.
- Na cesto som vysypala pripravené čierne (a) červené ríbezle, posypala vanilkovým cukrom a vložila som do trúby.
- Piekla som približne 30 - 40 minút, pokiaľ nebol koláč upečený.
Tip pre vás: Zdravé recepty - Černicová bublanina